Tagpris.dk er en del af Håndværker.dk

Vi har indsamlet 100.043 anbefalinger
På platformen har vi 97.681 håndværkere
Vi har indsamlet 372.928 Byggeopgaver
Håndværker.dk 4,9 VERIFICERET VIRKSOMHED

Hvad er forskellen på betontegl og lertegl? En af de sværeste beslutninger – når man først har bestemt sig for tegl – er hvilken type man skal vælge. Der er naturligvis både fordele og ulemper ved enhver type tegl, men når man skal lave en prisberegning på tegl, er det selvfølgelig vigtigt at vide hvilken type, der bedst dækker husets behov.

Her følger en opsummering af de overordnede kvaliteter ved begge typer.

Husk på: Hvis du stadig er i tvivl, er det alligevel smart at udfylde Tagpris.dk’s prisberegning. Du vil herefter blive kontaktet personligt af en af vore dygtige medarbejdere og sikret personlig vejledning. Dermed garanteres du kontakt til den helt rigtige fagmand og en tilfredsstillende service.

Ligheder: Selvom betontegl og lertegl umiddelbart opfattes som vidt forskellige, er der rent faktisk en række ligheder imellem de to typer: Vigtigst af alt er udseendet. Efterhånden er fremstillingsteknikken så veludviklet, at det er næsten umuligt at se forskel på de to typer. Alt afhængig af betonteglens overfladefinish, da naturtegl jo har deres eget særpræg.

Begge typer tegl kan monteres uden undertag – med Danflock – eller med undertag. Deres isoleringsevne varierer alt afhængig af monteringsmetoden og overfladebehandling, mens grundmaterialet har mindre betydning. Hvorfor så overhovedet vælge andet end den billigste løsning? Det vil et overblik over forskellene afsløre.

Hvad er bedst? Lertegl eller betontegl?

Først og fremmest er der lertegl: Modsat betontegl falmer de ikke i farven over tid og deres generelle holdbarhed er meget længere. Ofte er garantien på traditionelle tegltag helt op til 50 år og levetiden næsten det dobbelte.

At investere i klassiske tegl er derfor en dyrere, men også mere langsigtet løsning. Derudover fås lertegl i versioner med lavere vægt, så dit tag kan bære det uanset konstruktionen. Tegl lavet af ler har også den fordel, at det er langt mere fleksibelt og kan derfor monteres på selv meget skæve tage.

Begge disse aspekter giver at montering af lertegl på taget naturligvis er en fordel ved ældre huse.

Betontegl har andre fordele og relativt få ulemper. For at tage det sidste først, falmer betontagsten hurtigere i farven og er knap så fleksible når de monteres. Derfor egner de sig bedre til nye – eller renoverede – helt lige tagkonstruktioner. Såfremt dit hustag er i rigtig god stand er det absolut værd at overveje betontagsten.

Betontegl er først og fremmest langt billigere end lertegl. Visse typer betontegl er desuden mere miljøvenlige og enkle at montere. Det gælder dog for de fleste typer at holdbarheden er væsentligt kortere og der er større risiko for mos og alger. Betontegl kan dog nu fås med en overfladebehandling der afviser mos og alger på lige fod med lertegl. Prisen nærmer sig imidlertid også lertegl, hvis man vælger den type.

Med prisberegneren kan du udregne vejledende priser på tag med betontegl og lertegl. Du vil modtage priserne på mail så du i ro og mag kan sammenligne priserne på de to tagtyper.