Tagpris.dk er en del af Håndværker.dk

Vi har indsamlet 99.974 anbefalinger
På platformen har vi 95.789 håndværkere
Vi har indsamlet 371.501 Byggeopgaver
Håndværker.dk 4,9 VERIFICERET VIRKSOMHED
Om ståltag

Et ståltag er et billigere alternativ til det traditionelle tegltag. Tagtypen er blandt andet billigere, fordi tagpladerne er lettere samt nemmere og hurtigere at lægge. Tagpladerne er altså ikke nødvendigvis billigere end tegl, men selv monteringsarbejdet er væsentligt hurtigere og derfor billigere.

Et ståltag anses for at være et slidstærkt tag, og det fås i flere farver og udformninger. Et ståltag er et særligt godt valg til parcelhuse, hvor den nye stilrene tagbelægning kan få huset til at stå ud i kvarteret.

Hvad er Decra?

Decra er et danskproduceret ståltag, der har været på markedet siden slutningen af 1970’erne. Det er et populært tagprodukt med mange muligheder, som passer godt til den danske byggetradition og især til vores klima.

Decra ståltag er betegnelsen for bølgeformede tagplader, der er konstrueret ud fra en kerne af zink-galvaniseret stål belagt med stengranulat. Stengranulaten er enten keramisk farvet eller pulverlakeret alt afhængig af den valgte finish. Belægningens produktionsmetode gør, at farveudvalget er meget bredt.

Decra-tagplader har gode lyddæmpende egenskaber, da stengranulatet bevidst er designet sådan, at det spreder nedslaget fra den enkelte regndråbe (eller det enkelte hagl) ud over et større areal. Dermed minimeres resonans i selve Decra-tagpladen og i sidste ende lydniveauet i huset.

Decra leveres med 30 års produktgaranti. Decra-pladerne har endda den fordel, at de er så lette, at de kan lægges direkte ovenpå det gamle tag.

Decra findes i tre forskellige stiltyper

Decra Classic er det oprindelige produkt og har et rustikt klassisk stenlook. Det er traditionelt bølgeformet og fås i farverne/stilene sort, grøn, antik, palærød, rødbrun og rød.

Decra Elegance har en blank overflade, så man opnår et visuelt udtryk, der minder om et glaseret tegltag. Decra Elegance fås i farverne vinrød-blank, skovgrøn-blank, terra cotta, grafit, kastanie og sort i både mat og blank.

Decra Stratos er det seneste skud på stammen fra Decra. Tagpladerne er ikke udformet i de traditionelle bølger, men giver i stedet et skarpt lineært udtryk.

Fakta:
Behov for undertag ved nogle former
Taghældning: ned til 12 grader
Levetid: 30-50 år

Fakta:
Behov for undertag ved nogle former
Taghældning: ned til 12 grader
Levetid: 30-50 år

Tilbage til oversigten