Tagpris.dk er en del af Håndværker.dk

Vi har indsamlet 99.974 anbefalinger
På platformen har vi 95.789 håndværkere
Vi har indsamlet 371.501 Byggeopgaver
Håndværker.dk 4,9 VERIFICERET VIRKSOMHED

Om glaseret og engoberet tegl

Hvis man ønsker lidt mere af sit tegltag, kan man vælge enten et engoberet eller glaseret tegltag – uden at man går på kompromis med teglens holdbarhed! Resultatet er et flot, smudsafvisende overflade der hverken falmer eller skaller.

Glaseret lertegl

Alle kender den glaserede teglsten. Den dybe farve, og solens spil i teglene, giver et elegant og stilfuldt udtryk til din bolig. Teglene opnår den blanke overflade ved påføring af en glasur baseret på kvarts der smelter til glas under brændingen, og efterlader teglene med en stærk overflade.

Engoberet lertegl

En engoberet tegl betyder at teglene får enten en silkemat eller halvblank overflade. For at opnå en mat overflade er teglene belagt med en blanding af finkornet ler iblandet rene mineralske farver. Ved en halvblank overflade består overfladen af kvarts og mineralske farver. Når teglene brændes smelter kvartsen til glas, og man opnår dermed en blankere overflade. En engoberet teglsten er et fint alternativ hvis man synes at en glaseret tegl er for reflekterende, men stadig ønsker et eksklusivt look til sit tag.

Før man beslutter sig for et glaseret tegltag, skal man huske tage stilling til om det vil klæde huset, om der er forbud i kommunens lokalplan for området og om det evt. vil skabe gener for naboer. Læs om tidligere tilfælde på Bolius, DR.dk/nyheder og TV2 Nyhederne hvor der opstod strid omkring refleksionerne fra et glaseret tegltag.

Fakta:
Behov for undertag
Taghældning: ned til 15-20 grader
Levetid: 50-70 år

Tilbage til oversigten