Tagpris.dk er en del af Håndværker.dk

Vi har indsamlet 99.974 anbefalinger
På platformen har vi 95.789 håndværkere
Vi har indsamlet 371.501 Byggeopgaver
Håndværker.dk 4,9 VERIFICERET VIRKSOMHED
Om Lertegl

Rød lertegl er en klassiker i det danske landskab og er sandsynligvis en af de mest velkendte former for tagbelægning. Lertegl har været produceret og anvendt i Danmark i mange hundrede år og produceres ved at brænde forarbejdet ler i brændeovne på teglværk.

Det røde tegltag kan med rette betragtes som Danmarks nationaltag.

Lertegl passer til langt de fleste hustyper, og boligejeren, der investerer i et lertegltag, lægger oftest stor vægt på et godt udseendegod holdbarhed og en lang levetid. Et tegltag ændres i takt med vejr og alder. Overfladen bliver en smule mørkere og får en helt naturlig patina, der giver huset karakter og charme.

Fordele og ulemper ved et tag med naturtegl

Tegl er et yderst holdbart naturmateriale, der kan modstå påvirkninger fra råd, svampe, skadedyr og naturligvis vind og vejr. Naturtegl har en meget lang levetid, der kun overgås af deres glaserede ’fætre’. Vedligeholdelsesniveauet er også relativt lavt, selvom naturtegl absolut er mere krævende end mere moderne tagprodukter.

Lertegl er relativt tunge. De kræver derfor en del af din ejendoms tagkonstruktion for at ligge helt perfekt. Enhver skævhed i selve tagkonstruktionen vil nemlig tydeliggøres efter lægningen og dermed bevirke, at teglene ikke ligger optimalt.

Lertegl er desuden dyrere end de fleste andre tagmaterialer, da der bl.a. også er behov for et undertag ved denne tagtype. Den ekstra omkostning opvejes dog i langt de fleste tilfælde ved en øget salgsværdi og tagets lange levetid.

Fakta:
Behov for undertag
Taghældning: ned til 15-20 grader
Levetid: 50-100 år

Tilbage til oversigten