Tagtype - Zinktag

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på tag pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit tagprojekt

Beregn prisen her

Om zinktag

Et zinktag er et meget miljøvenligt, men dog lidt dyrere, alternativ til et ståltag. Et zinktag byder på stor fleksibilitet og frihed mht. tagets udformning og udseende. Zink er nemlig et særdeles fleksibelt materiale.

Et zinktag er et bæredygtigt tag - råmaterialet forefindes nemlig allerede i naturen, og fremstillingen kræver et minimum af ressourcer.

Zink har mange af de samme kvaliteter som ståltag, herunder den lave vægt og de meget lave vedligeholdelseskrav. Den store fordel ved et zinktag består dog i det eksklusive udseende, der passer både til klassiske ejendomme og moderne nybyggerier.

Sådan fremstilles et zinktag

Råstoffet smeltes, støbes og opvikles på en stålspole i en meget ensartet og helt fejlfri materialekvalitet.

Herefter forarbejdes og formes materialet til de forskellige tagplader og facadebeklædningsdele.

Zinken fra et zinktag kan genanvendes - faktisk bliver helt op til 96% af al zink fra byggeri omsmeltet og genanvendt til nye zinktage og facadebeklædninger. Blandt andet derfor regnes et zinktag for at være et særligt miljøvenligt tag.

Zinktaget udseende - valsblankt eller forpatineret

Et zinktag er som udgangspunkt et blankt tag, men når zinken bliver udsat for regn, vind og vejr, sker der en hydroxidering, der bevirker, at tagpladerne bliver patinerede. Dette resultere i, at zinken får en mat blågrå eller skifergrå farve.

Vil man gerne vide, præcist hvordan zinktaget kommer til at tage sig ud, så kan man investere i forpatinerede zinktagplader. Her er zinken udsat for en patinering på fabrikken, og på den måde kan man være sikker på at få præcist den rette farve og det rette udseende til det nye tag.

Fakta:
Kræver specielt underlag
Taghældning: ned til 1-2 grader
Holdbarhed: Ca. 75 år

Tilbage til oversigten

tagpris.dk