Tagpris.dk er en del af Håndværker.dk

Vi har indsamlet 99.974 anbefalinger
På platformen har vi 95.789 håndværkere
Vi har indsamlet 371.501 Byggeopgaver
Håndværker.dk 4,9 VERIFICERET VIRKSOMHED

Undertage – typer, priser, fordele og ulemper

Hvilken type undertage kan du anvende til dit nye tag? Det kommer bl.a. an på, hvilken tagbelægning du ønsker at anvende, samt på hældningen, sammenskæringerne, ovenlysvinduer, kviste, skorstene og meget andet.

Der findes mange forskellige typer undertage med forskellige egenskaber – ens for alle undertage er, at de er med til at skabe ekstra tæthed og sikring mod vand, sne, fugt, råd og svamp.

 

Hvornår skal man have undertag?

Tommelfingerreglen er, at når det der ikke kan trænge regn eller sne ind på en naturlig måde, så er der ikke brug for undertag.

Visse tagtyper – eksempelvis bølgeeternittage eller Decra-ståltage – er så tætte, at der ikke kræves noget undertag. Det er fordi, at uanset om det regner eller sner fra en vinkel, hvor nedbøret rent faktisk kommer fra siden, så trænger der ikke noget ind.

Det kan man eks. ikke nødvendigvis sige om naturskiftertag eller klassisk tegltag.

Under hver form for tagbelægning kan du se, om denne tagtype kræver undertag.

 

Diffusionsåbne undertage eller diffusionstætte undertage?

Helt overordnet opdeles undertage i to forskellige typer: diffusionsåbne undertage og diffusionstætte undertage.

De diffusionstætte undertage består f.eks. af træplader, tagpap eller plastfolie, og de er helt tætte og kræver god ventilation, så der ikke opstår problemer med fugt under taget. De diffusionsåbne undertage er designet til at sikre, at taget kan ånde, uden at vand trænger ind, og de er f.eks. en god løsning, hvis du har brug for at udnytte tagetagen til beboelse.

 

Beregn din pris på et nyt tag med undertag

På Tagpris.dk finder du en nem og gratis online prisberegner, som du kan anvende til beregne en pris på et nyt tag til din bolig. Prisen er en vejledende pris, så når du har modtaget din prisberegning, får du også tilbudt et møde med en lokal tagekspert.

Tagspecialisten kommer ud ganske gratis og kan bl.a. rådgive dig om de forskellige typer undertage. Efter mødet vil du få tilsendt et konkret, uforpligtende tilbud på nyt tag og undertag.

 

Læs mere om Tagpris.dk og vores gratis service her